Alt om Wembley – Det Største Stadion i Engelsk Fodbold

Pele kaldte Wembley for fodboldens katedral, og for mange står det som det mest legendariske fodboldstadion i verden. Med en kapacitet på 90.000 er Wembley det suverænt største blandt de engelske stadions og det næststørste stadion i Europa.

Kunne du tænkte dig at besøge Wembley og få en rundvisning? Vil du ind og se England spille landskamp? Eller leder du efter de bedste steder at købe Wembley billetter? Læs mere nedenfor.

Wembley Stadion kapacitet

Hvor mange tilskuere kan der være på Wembley? 90.000. Det er i hvert fald den officielle kapacitet, som Wembley selv præsenterer på deres hjemmeside. Den virkelige Wembley kapacitet afhænger dog af, hvad det er for en begivenhed, som skal afholdes. Sportsbegivenheder har forskellige sikkerhedskrav, og jo lempeligere kravene er, jo flere tilskuere kan man lukke ind på stadion. De officielle tal differentierer mellem UEFA-kampe (Champions League o.l.), Amerikansk Fodbold og så alt det andet:

 • Wembley kapacitet til NFL: 86.000
 • Wembley kapacitet til UEFA begivenheder: 87.000
 • Normal Wembley kapacitet: 90.000

Tilskuerrekord Wembley

Den officielle tilskuerrekord til en fodboldkamp på det nye Wembley stammer fra FA Cup-finalen i 2008, hvor Cardiff City og Portsmouth mødtes. Kampen blev overværet af 89.874, hvilket er det tætteste man nogensinde er kommet på den maksimale kapacitet, i hvert fald hvad angår fodboldkampe. Kravene er anderledes, når det gælder boksestævner og koncerter, hvor man flere gange har overgået den normale kapacitet på 90.000.

Det gælder blandt andet den storstilede boksekamp mellem Tyson Fury og Dillian Whyte i april 2022, som blev overværet af 94.000 fans. På koncertsiden har den britiske sangerinde Adele rekorden, efter hun i 2018 optrådte for hele 98.000 mennesker på Wembley.

Wembley Stadion Rundvisning

De fleste har store fodboldminder, som de forbinder med Wembley. Det var her, at England vandt deres hidtil eneste VM i 1966, mens mange yngre fodboldfans forbinder Wembley med finalerne i FA Cup og Liga Cup. Sikkert er det i hvert fald, at Wembley er forbundet med et historisk vingesus, som man ikke oplever på andre fodboldstadions. Også selvom det nuværende Wembley Stadion faktisk er et nyt stadion, som først blev færdigbygget i 2007.

Med Wembley Stadion Tour kommer du ind bag kulissen på det legendariske Wembley Stadion. Du får lov at gå rundt i det omklædningsrum, som spillerne bruger, når Englands fodboldlandshold spiller landskampe. Du kommer ind i spillertunnellen og går den samme vej ud på græsplænen som de største fodboldstjerner.

Du køber billetter til rundvisning på Wembley direkte på Wembley Tours hjemmeside: https://bookings.wembleytours.com/Stadiontours/booking/default.htm

 • Wembley Stadion Tour koster £22 for voksne og £15 for børn under 16 år.
 • Wembley rundvisningerne er tilgængelige mandag-fredag mellem 10.00 og 16.00.
 • En officiel Wembley rundvisning tager ca. 75 minutter.
 • Du kan bestille din Wembley rundvisning på Wembley Tours hjemmesiden. Du kan også købe adgang på stadion.

Wembley Stadion Transport og Station

Hvis du skal til Wembley med offentlig transport, er der tre forskellige stationer, som er relevante for dig. Det bedste valg er helt sikkert Wembley Park Station, især fordi du ved udgangen fra stationen kan nyde den ikoniske gåtur op af Wembley Way, som leder hele vejen til stadion.

 • Wembley Park (Jubilee Line og Metropolitan Line). 5 minutters gang til Wembley.
 • Wembley Stadion Station (Chiltern Line). 8 minutters gang til Wembley.
 • Wembley Central (Overground & Bakerloo Line). 20 minutters gang til Wembley.

Hvis du skal til en begivenhed på Wembley med mange tilskuere, skal du være opmærksom på, at der ofte er ekstremt mange mennesker, som skal med togene fra Wembley Park efter slutfløjt. Togene bliver selvfølgelig ved med at køre, men du skal indregne noget ekstra ventetid, da køen er lang. Ved fodboldkampe er det ganske normalt, at tilskuere forlader stadion før kampens afslutning for at undgå at stå i kø i længere tid.

Det kan også være en god ide at gå til Wembley Stadion Station eller Wembley Central, hvor presset er mindre end ved Wembley Park Station. Der går også forskellige busser i området omkring Wembley, som ofte kan være en hurtigere løsning.

Det gamle Wembley – fodboldens vugge

Det gamle Wembley stod færdigt i 1922 og allerede i 1923 åbnede det dørene for den første FA Cup finale på Wembley. Stadionnet, der først var kendt som Empire Stadion, lå det præcist samme sted, som man i dag har bygget det nye Wembley. Det er for mange et af de mest legendariske og mytologiske fodboldstadions – som Pele sagde: ‘Wembley er fodboldens katedral. Det er fodboldens hovedstad og fodboldens hjerte’. I knap hundrede år var Wembley hjemsted for nogen af de største fodboldbegivenheder i engelsk og international fodbold:

 • Finale for FA Cuppen siden 1923.
 • Finale for Liga Cuppen siden 1960.
 • Finalen ved VM i 1966.
 • Finalen ved EM i 1996 og 2021.

Det gamle Wembley var også vært for fem finaler i European Cup, startende med 1963 finalen mellem Milan og Benfica og sluttende med 1992-finalen mellem Barcelona og Sampdoria. De sidste kampe nogensinde på Wembley blev spillet i år 2000. I den sidste FA Cup finale mødtes Chelsea og Aston Villa, mens den sidste officielle klubkamp stod mellem Chelsea og Manchester United i Charity Shield. Den sidste landskamp var mellem England og Tyskland, en kamp som England tabte med 1-0.

Det gamle Wembley blev aldrig brugt igen og over de følgende år blev det legendariske stadion revet ned. I 2007 stod et nyt stadion klar til brug det samme sted: Det nye Wembley med en kapacitet på 92.850. Wembley har siden da været vært for Champions League finalen i både 2011 og 2013, ligesom den skal være det i 2024. I 2021 fandt den famøse EM-finale mellem England og Italien, hvor engelske hooligans stormede indgangene, sted på Wembley Stadion.

Spørgsmål og svar om Wembley

 • Hvem har hjemmebane på Wembley Stadion?

Det engelske landshold har hjemmebane på Wembley. Der er ikke nogen klubhold, som har hjemmebane på Wembley, selvom Tottenham brugte det som midlertidig hjemmebane mellem 2017 og 2019.

 • Hvor mange tilskuere kan der være på Wembley?

Wembley har en officiel kapacitet på 90.000 sæder. Det gør Wembley Stadion til det største stadion i England og det næststørste i Europa.

 • Hvordan kommer jeg til Wembley?

Tag undergrunden til Wembley Park Station, så træder du ud lige foran stadion. Wembley Park er forbundet med Jubilee og Metropolitan linjerne.

 • Har Tottenham hjemmebane på Wembley?

Wembley var midlertidig hjemmebane for Tottenham mellem august 2017 og marts 2019, mens klubben byggede sit nye stadion. Tottenham spillede også sine Champions League hjemmekampe på Wembley i 2016/2017-sæsonen.

 • Er Wembley Arena og Wembley Stadion det samme?

Nej, Wembley Arena er en indendørs arena, som ligger ved siden af Wembley Stadion. Arenaen bruges blandt andet til koncerter og store boksestævner.

 • Hvad er tilskuerrekorden på Wembley?

89.874 tilskuere, som overværede FA Cup finalen mellem Cardiff og Portsmouth i 2008.