Danskere i Premier League 2023

Følgende danskere spiller til daglig i Premier League. Listen er opdateret i december 2023.

Jacob Bruun LarsenBurnley
Mads Rørslev RasmussenBrentford FC
Phillip BillingA.F.C. Bournemouth
Rasmus HøjlundManchester United
Christian EriksenManchester United
Mathias Zanka JørgensenBrentford FC
Emiliano MarcondesA.F.C. Bournemouth
Pierre-Emil HøjbjergTottenham Hotspur
Joachim AndersenCrystal Palace
Christian NørgaardBrentford FC
Mikkel DamsgaardBrentford FC
Mathias JensenBrentford FC
Mads AndersenLuton Town
William OsulaSheffield United

Mest scorende danskere i Premier League

3. Henrik “Tømrer” Pedersen (23 mål)

Henrik “Tømrer” er bedst kendt for sine bedrifter i Silkeborg-trøjen, men de 23 Premier League-mål er heller ikke at kimse af. Tømrer repræsenterede Bolton Wanderers fra 2001 til 2007 med en kort afbrydelse i foråret 2002, hvor han var lejet ud til nedrykningstruede Silkeborg. Det blev i alt til 143 Premier League-optrædener for Tømrer i Bolton, hvor han ofte vikarierede på andre positioner. En ganske imponerende måltotal, der indbringer ham tredjepladsen på listen.

2. Nicklas Bendtner (32 mål)

I strømmen af mærkværdige skandaler glemmer man ofte, hvor stor en kanon den unge Nicklas Bendtner egentlig var. Det blev til 32 mål (og 16 assists) i 136 Premier League-kampe. 8 af målene blev scoret for Sunderland i 2011-12 sæsonen, mens resten blev sat ind i de mange år i Arsenal. Den samlede måltotal kan virke undervældende sammenlignet med de 136 kampe, men Bendtner spillede en stor del af kampene som indskifter.

1. Christian Eriksen (53 mål)

Det lignede egentlig, at Eriksens Premier League-karriere nåede sin naturlige afslutning i 2020. Med 51 mål i 226 Premier League-kampe for Spurs havde Eriksen skrevet sig ind i historiebøgerne som den mest scorende dansker i Premier League. Det er nu en rekord, som Eriksen er i gang med at udbygge hos Manchester United. I skrivende stund er det blevet til ét PL-mål for De Røde Djævle, mens det også blev til ét mål for Brentford i det korte ophold. Mon ikke det er en rekord, som Eriksen udbygger yderligere de kommende sæsoner?